"Tinand cont de stadiul avansat al sistemului nostru operational, de capacitatile echipei de profesionisti care alcatuieste Interamerican Pensii, de succesul obtinut in cadrul campaniei de recrutare a agentilor de marketing, putem sustine ca obiectivul nostru de a obtine 10%-15% din piata pensiilor private este realizabil", a spus, citat de NewsIn, directorul executiv al Interamerican Romania Group, Frans van der Ent.

Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat a fost autorizata miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) ca administrator de fond de pensii obligatorii (pilonul II).

Arbitrul pensiilor private a autorizat, de asemenea, prospectul schemei de pensii administrate privat pentru fondul de pensii Interamerican si actul individual de aderare al companiei de pensii.

Citeste si:

Investitiile vor fi facute, conform legii, in instrumente ale pietei monetare in proportie de 10%, in titluri de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor din Romania, emise de state membre ale Uniunii Europene (UE) sau apartinand SEE (Spatiul Economic European) in proportie de 35%, obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile publice locale din Romania, state membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 15%, actiuni tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania, statele membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 20% si obligatiuni corporatiste tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania sau din statele membre UE sau apartinand SEE in proportie de 20%.

In mai 2007, Interamerican Romania a depus cererea de autorizare pentru compania de pensii si in iunie a obtinut autorizarea de functionare pentru compania SC Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA. Aceasta companie va opera pe pilonul II de pensii.

Interamerican este membra a concernului european Eureko, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in peste 10 tari europene. Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.