Allianz-Tiriac Pensii Private a modificat prospectele celor doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) pe care le administreaza, AZT Moderato si AZT Vivace, reducand o serie de comisioane, printre care cel de administrare aplicat la activul net al fondului

Comisionul de administrare aplicat la activul net al fondului este stabilit la un nivel anual de 1,09% pentru AZT Moderato si de 1,5% pentru AZT Vivace.

"Modificarile operate se vor rasfrange in mod pozitiv asupra rentabilitatii celor doua fonduri si, implicit, asupra clientilor, incurajand economisirea pentru pensie prin aceste instrumente", spun reprezentantii companiei.

Mai mult, compania a redus si comisionul perceput din contributiile platite inainte de convertirea acestora in unitati de fond, noul nivel stabilit pentru fiecare dintre cele doua fonduri fiind de 4,95%.

Allianz-Tiriac Pensii Private va modifica nivelul comisioanelor de depozitare si taxele de audit, suportand costul acestora pana la o valoare totala a activului net de doua milioane de euro.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a aprobat, de curand, avizarea modificarii prospectelor schemelor de pensii ale fondurilor AZT Moderato si AZT Vivace.

Allianz -Tiriac Pensii Private incepe vanzarile pentru primul fond de pensii facultative cu un numar de peste 2.200 de agenti de marketing, deja avizati de CSSPP. Allianz Tiriac Pensii Private intentioneaza sa cresca numarul agentilor la 3.500 pana la sfarsitul lunii iunie.

Societatea de administrare a fondurilor de pensii facultative Allianz Tiriac are ca actionar majoritar compania Allianz-Tiriac Asigurari, liderul pietei de asigurari din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce profit URIAS au facut administratorii de pensii in 2015