Numerotarea actiunilor cotate la Bursa nu se va mai realiza, a declarat presedintele Comisiei buget, finante, banci din Senat, Varujan Vosganian.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Ciprian Ene, a afirmat ca reprezentantii pietei de capital s-au intalnit, ieri, cu cei ai comisiei „pentru a se adopta o masura care sa nu blocheze piata, dar sa si respecte prevederile Legii 297, in care este specificata numerotarea actiunilor“.

Instructiunea 7/2005 privind inserierea valorilor mobiliare, emisa, recent, de CNVM, a starnit controverse in randul brokerilor, dar si la nivelul conducerii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si al Bursei Electronice Rasdaq (BER). Reprezentantii pietei de capital s-au declarat ferm impotriva numerotarii actiunilor, metoda neaplicata la nici o alta bursa din lume, deoarece ar putea duce la oprirea tranzactiilor din cauza dimensiunilor foarte mari pe care le-ar dobandi bazele de date ale sistemelor informatice.

In ceea ce priveste pragul maxim de detinere din capitalul social al SIF-urilor, Varujan Vosganian a anuntat ca proiectul legislativ, aflat la Senat, ar putea fi votat pana la sfarsitul lunii iunie.

SIF-urile vor putea modifica pragul limita fara a mai fi necesara convocarea Adunarilor Generale Extraordinare ale Actionarilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Andronescu vrea 4 tipuri de Bacalaureat. Ce noi probe vor fi introduse