AG2R va infiinta o societate de asigurari de viata, care va activa pe segmentul pensiilor private facultative (pilonul III) din luna martie a anului viitor, a declarat presedintele AG2R Fond de Pensii, Gilles Sohm.

Presedintele AG2R Fond de Pensii, companie ce activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a spus ca este nevoit sa infiinteze o alta societate, pentru ca legea romaneasca nu permite ca un administrator de pensii care are un parteneriat cu confederatii sindicale sa activeze pe pilonul III.

AG2R Fond de Pensii este rezultatul unui parteneriat intre Asociatia Franceza de Mutualitate AG2R, Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa si Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (UGIR 1903).

Presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a declarat ca brockerul de pensii Alfa nu a adus saptamana trecuta niciun aderant la AG2R Fond de Pensii, pentru ca primele "loturi de agenti" au fost autorizate abia vineri.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit Comisiei de Supraveghere a Sisitemului de Pensii Private (CSSPP).

AG2R a fost creata in Franta in 1951 de catre angajatori si salariati pentru a oferi pensii complementare obligatorii. Compania are in prezent aproape 5.000 de salariati, 5 milioane de participanti, plateste 2,7 milioane de pensii lunar si administreaza active de 12 miliarde euro pentru salariatii francezi. AG2R are parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia si Vietnam, iar in curand in Serbia si China


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati bani au romanii in pensii private