Mai mult, RBL nu percepe comisioane nici pentru analiza dosarului de credit.

"Cred ca suntem printre putinele banci care nu percep comisioane pentru analiza dosarelor de credit. Adresandu-ne in principal clientilor cu venituri mici si medii, este logic ca, permanent, sa ne gandim cum sa oferim produse cat mai ieftine. De aceea , am decis, ca oricarui client RBL, ce efectueaza rambursari anticipate, sa nu i se perceapa nici un fel de comision ", a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Recent, RBL a anuntat o relaxare a conditiilor de acordare a creditelor, astfel incat in calculul bonitatii clientului sunt acceptati pana la trei codebitori. In plus, banca a hotarat, ca la veniturile acceptate sa se ia in considerare in proportie de 75% si castigurile din dividende, dar si veniturile romanilor obtinute in strainatate. Mai mult, banca accepta venituri si din activitati independente cum ar fii: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala.

Finantarile obtinute pot fi folosite ataat pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Citeste si:

In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.
In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida, Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de la 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

In acest moment, strategia de distributie a bancii este focalizata pe trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 4.000 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri