Visa Europe a operat 715 de tranzactii pe secunda de Craciun

Visa Europe a inregistrat 715 de tranzactii pe secunda in perioada de varf a vanzarilor de Craciun, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada de varf din 2006. un nou record fiind stabilit pe 21 decembrie 2007, cand Visa a procesat 26,8 milioane de tranzactii.

Sistemul de procesare Visa Europe a operat 715 tranzactii pe secunda in perioada de varf a vanzarilor de Craciun, in urcare cu 13% fata de aceeasi perioada de varf din 2006. Un nou record privind tranzactiile efectuate intr-o singura zi s-a stabilit pe 21 decembrie, cand sistemul Visa Europe a procesat 26,8 milioane de tranzactii, in crestere cu 15,4% fata de 2006.

"Comerciantii si posesorii de carduri au facut o trecere vizibila de la mijloacele traditionale de plata, precum numerarul sau cecurile, la carduri", a declarat seful biroului de informatii din cadrul Chief Information Officer, Visa Europe, Steve Chambers.

Tendinta crescuta de a face cumparaturile de Craciun online sau la distanta (comanda prin telefon sau curier) se reflecta in cresterea cu 23,7% a tranzactiilor in primele doua saptamani ale lunii decembrie fata de 2006. Valoarea tranzactiilor din aceasta perioada a fost de 5 miliarde euro, cu 32,9% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006.

Visa Europe a finalizat, in 2007, un program de dezvoltare pe o perioada de cinci ani pentru procedurile de procesare si de autorizare a tranzactiilor, o platforma modulara, flexibila si securizata care imbina accesibilitatea la nivel global cu capacitatea de procesare.

"Tehnologia pe care am dezvoltat-o reduce considerabil timpul, complexitatea si costurile adaugarii unor functiuni sau modificarea platformei pentru sustinerea formelor de plata inovatoare cum sunt cele contactless si platile mobile", a adaugat Steve Chambers. El a mai spus ca Visa Europe a operat sase miliarde de tranzactii in 2007. "La nivel european se observa o crestere anuala de doua cifre a gradului de utilizare a cardurilor Visa", a mai spus Steve Chambers.

Visa Europe este o asociatie de membri, o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa, care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de bancomate din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri