"Varsamantul in valoare de 60 milioane lei realizat pe 21 decembrie 2007 de catre compania franceza Groupama, actionar unic, s-a efectuat in vederea sustinerii strategiei viitoare de dezvoltare, coroborat cu respectarea normelor de prudentialitate emise de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor", se mentioneaza intr-un anunt al BT Asigurari.

Potrivit datelor oficiale, procesul de majorare nu este complet finalizat, deoarece se afla inca in derulare formalitatile legale de obtinere a avizului din partea autoritatii de reglementare - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor - precum si de inregistrare ulterioara a acestei majorari la Oficiul National al Registrului Comertului.

Obiectivele previzionate pentru anul 2008 vizeaza consolidarea retelei de vanzari in conditii de stabilitate, cresterea cotei de piata prin echilibrarea portofoliului si intensificarea actiunilor de crestere a notorietatii si imaginii companiei, prin sustinerea campaniilor de marketing.

In 2007, capitalul social al BT Asigurari a fost majorat cu 31 milioane lei, de la 36,5 milioane lei pana la 67,5 milioane lei. BT Asigurari isi majorase capitalul social cu 82% in 2006, de la 20 milioane lei pana la 36,5 milioane lei.

Citeste si:

BT Asigurari a inregistrat in prima jumatate din 2007 prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada din 2006. Compania a platit daune de 76,6 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2007, duble fata de aceeasi perioada din 2006, cand valoarea acestora a fost de 37,4 milioane lei.

Noul actionar majoritar al asiguratorului - Groupama - se situeaza pe locul trei in clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Compania ofera diverse produse de asigurari in Franta, dar are reprezentante si in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China si Vietnam.

Veniturile inregistrate de Groupama din primele de asigurare in 2006 au fost de 14,2 miliarde euro.

Banca Transilvania, fostul actionar majoritar, finalizase negocierile cu Groupama pentru vanzarea BT Asigurari in octombrie 2007, iar compania franceza a ajuns sa detina 90% din actiunile BT Asigurari.