Estima Finance: Crestere cu 75% a volumului de credite acordate in 2007

Compania Estima Finance, parte a GE Money Romania, avea la sfarsitul lui 2007 un volum al creditelor de 368 milioane lei, in crestere cu 75% fata de 2006, in special datorita incheierii unor noi parteneriate cu comerciantii.

"La sfarsitul anului 2007, soldul creditelor acordate de catre institutia financiara nebancara Estima Finance a fost de aproximativ 368 milioane lei, in crestere cu 75% comparativ cu perioada similara din 2006", a spus, potrivit NewsIn, directorul general firmei, Stefan Coroianu

Acesta a adaugat ca exista patru factori care au jucat un rol major in evolutia pozitiva a companiei.
"Ne-am implicat in construirea de noi parteneriate cu comerciantii, precum si in diversificarea gamei de produse oferite clientilor si am realizat investitii majore in sistemele de procesare si in eficientizarea procedurilor de analiza si aprobare", a mentionat Coroianu.

Estima Finance estimeaza ca, la sfarsitul lui 2008, soldul creditelor acordate de companie se va ridica la 590 milioane lei. "Ne vom concentra actiunile spre o diversificare rapida a tuturor liniilor de produse, fie ele credite de consum, carduri sau credite de nevoi personale, precum si spre dezvoltarea canalelor de distributie", a mai spus directorul general al Estima Finance.

Coroianu a estimat ca, in viitor, Estima Finance alaturi de Domenia Credit si Motoractive Leasing vor pozitiona GE Money printre jucatorii de top de pe piata serviciilor financiare din Romania.

"In viitorul apropiat dorim sa ne diversificam canalele de distributie, in paralel cu extinderea gamei de produse si cu crearea platformei comune pentru credite de consum a GE Money Romania", a adaugat Coroianu.

Estima Finance isi desfasoara activitatea in doua centre operationale, la Bucuresti si Cluj, si are peste 100 de birouri de creditare amplasate la partenerii comerciali. Cele mai importante canale de distributie ale companiei, in prezent, sunt magazinele din reteaua Domo, precum si cei peste 800 de comercianti parteneri ai Estima Finance.

GE Money este o divizie a grupului american General Electric, detine active in valoare de 190 miliarde dolari si este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare pentru consumatori, retaileri si dealeri auto din 55 de tari. Compania a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare nebancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri