Grupul financiar-bancar UniCredit a lansat o platforma comuna pentru efectuarea platilor in euro de catre cei aproximativ 240.000 de clienti din segmentul destinat companiilor, in contextul lansarii Zonei Unice de Plati in Euro (SEPA).
"Anticipam o crestere a tranzactiilor de plati la nivel national si international pe viitor. Pozitia noastra puternica din Italia, Germania si Austria, dar si din Europa Centrala si de Est ne asigura o platforma ideala in acest sens", a declarat directorul de tranzactii bancare globale, din departamentul de servicii destinate corporatiilor al UniCredit, Marco Bolgiani.

In total, grupul Unicredit a prelucrat si finalizat tranzactii in valoare de peste 3,5 miliarde euro pentru clientii sai din Europa, a mai spus el.

"Existenta Zonei Unice de Plati in Euro (SEPA) va simplifica centralizarea conturilor nationale prin consolidarea acestora intr-un cont central. In acelasi timp, costurile aferente unei retele extinse de conturi se vor reduce considerabil. De asemenea, se va observa o imbunatatire clara a activitatilor legate de administrarea si planificarea lichiditatilor", spun reprezentantii Unicredit, referitor la principalele avantaje ale noului sistem european de plati.

UniCredit detine o retea de peste 9.000 de sucursale in 23 de tari din Europa si ocupa cea mai buna pozitie in Europa Centrala si de Est. Zona SEPA include 31 de tari, iar Unicredit este prezenta in 18 dintre acestea, avand 38 de banci infiintate in regiune. In aceste tari incluse in Zona Unica de plati in Euro (SEPA), sistemul de plati este introdus incepand de luni, 28 ianuarie, ceea ce corespunde de fapt remiterii unei sume de bani printr-un ordin de plata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri