Compania de asigurari Aviva Grup Romania a afisat in 2007 prime brute subscrise de 83 milioane lei, in crestere cu 30% fata de anul anterior, ca efect al dezvoltarii afacerilor.

Aviva Grup Romania inregistrase, in 2006, o valoare a primelor brute subscrise de 64 milioane lei.

In 2007, Aviva Asigurari de Viata avea active in administrare de 186 milioane lei (55,73 milioane euro), in crestere cu 38% fata de anul anterior, cand afisase active de 134,5 milioane lei (49,7 milioane euro), se arata in comunicatul companiei.

"Am reusit sa crestem semnificativ in ce priveste primele brute subscrise si sa atragem un numar important de clienti noi in portofoliul nostru, in special in timpul campaniei de aderare pentru pilonul II (n.r. pensii private obligatorii)", a declarat directorul executiv al Aviva Group Romania, Shah Rouf.

Compania ocupa locul al patrulea pe piata pensiilor private obligatorii dupa incheierea campaniei de aderare initiala, cu 312.000 participanti, se arata in comunicat.

Aviva Grup Romania a achizitionat societatea de administrare a investitiilor Certinvest in luna noiembrie din 2007. La sfarsitul anului trecut, Certinvest avea active in administrare de 68,6 milioane lei.

Compania Aviva, prezenta si pe piata romaneasca de asigurari si pensii private, activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale si a raportat vanzari la nivel global in valoare de 41,5 miliarde lire sterline si active in administrare in valoare de 364 miliarde lire sterline in 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si