Conducerea companiei MKB Romexterra Leasing propune actionarilor majorarea capitalului social cu 3,12 milioane lei, pana la 31,4 milioane lei si infiintarea de catre companie a unei societati de leasing operational, potrivit datelor publicate miercuri in Monitorul Oficial.

MKB Romexterra Leasing are in prezent un capital social de 28,3 milioane lei.

Consiliul de administratie al MKB Romexterra Leasing IFN va propune actionarilor in sedinta din 8 aprilie aprobarea incorporarii rezervelor aferente anului 2007 de 3,122 milioane lei in capitalul social, respectiv majorarea capitalului social al companiei cu aceasta suma, se mentioneaza in Monitorul Oficial.

In urma majorarii, capitalul social al MKB Romexterra Leasing va ajunge la 31,4 milioane lei, prin emiterea unui numar de 62.450 actiuni nominative.

In sedinta din data de 8 aprilie se va discuta si aprobarea contractarii unei linii de credit in valoare de 62 milioane euro de la MKB Bank.

In 2007, MKB Romexterra Leasing a finantat bunuri de 78 milioane euro, in crestere de aproape patru ori fata de 2006, cand finantarile acordate au insumat 21 milioane euro.

Compania a afisat, in 2007, venituri de 7 milioane euro din activitatea de leasing si un profit net de 1 milion euro.

Compania MKB Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank din Ungaria, este controlata in proportie de 92,87% de MKB Romexterra Bank, iar Petromservice SA si Grup Servicii Petroliere detin cate 2,21% din capitalul social, in vreme ce restul de 2,71% apartine altor actionari persoane fizice si juridice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si