Profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania a crescut anul trecut de aproape sase ori, pana la 22 milioane euro, pe fondul triplarii activelor administrate.
"Vom mentine acelasi ritm de dezvoltare alert si vom continua sa investim masiv in dezvoltarea bancii, astfel incat sa ne atingem obiectivul de a incheia anul 2008 in topul celor mai importante zece banci din Romania", a declarat presedintele si directorul executiv al Piraeus Bank Group Romania, Stavros Lekkakos (foto).

In 2007, numarul clientilor Piraeus Bank Romania a crescut cu 194%, atingand la sfarsitul anului cifra de 200.000.

Volumul de credite acordate de banca a avansat anul trecut de peste trei ori (cu 237%) fata de 2006 si a depasit 2,3 miliarde euro.

Imprumuturile acordate populatiei au crescut cel mai mult, de aproape sapte ori, ajungand la circa 840 milioane euro la sfarsitul lui decembrie 2007. Creditele acordate firmelor mici si mijlocii (IMM) au sporit anul trecut cu 260%, in timp ce imprumuturile catre companii mari (corporate) au avansat cu 157%.

Valoarea depozitelor clientilor Piraeus Bank Romania depasea, la finalul anului trecut, 550 milioane euro, in crestere cu 86% fata de anul anterior.

Piraeus Bank Romania a emis anul trecut 50.000 de carduri, de aproape patru ori mai multe in comparatie cu 2006.

Piraeus Bank Romania si-a extins anul trecut reteaua cu 56 de unitati, astfel ca la sfarsitul anului trecut, banca avea o retea nationala de 110 sucursale si 132 de bancomate. Banca si-a majorat anul trecut capitalul social cu 222 milioane euro.

Piraeus Bank Romania este subsidiara de pe piata romaneasca a grupului financiar grec Piraeus Bank, cu activitati pe pietele de servicii bancare pentru populatie, IMM-uri, piete de capital, investitii bancare si leasing. Piraeus Bank Group are, in prezent, 690 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri