"Vom mentine acelasi ritm de dezvoltare alert si vom continua sa investim masiv in dezvoltarea bancii, astfel incat sa ne atingem obiectivul de a incheia anul 2008 in topul celor mai importante zece banci din Romania", a declarat presedintele si directorul executiv al Piraeus Bank Group Romania, Stavros Lekkakos (foto).

In 2007, numarul clientilor Piraeus Bank Romania a crescut cu 194%, atingand la sfarsitul anului cifra de 200.000.

Volumul de credite acordate de banca a avansat anul trecut de peste trei ori (cu 237%) fata de 2006 si a depasit 2,3 miliarde euro.

Imprumuturile acordate populatiei au crescut cel mai mult, de aproape sapte ori, ajungand la circa 840 milioane euro la sfarsitul lui decembrie 2007. Creditele acordate firmelor mici si mijlocii (IMM) au sporit anul trecut cu 260%, in timp ce imprumuturile catre companii mari (corporate) au avansat cu 157%.

Citeste si:

Valoarea depozitelor clientilor Piraeus Bank Romania depasea, la finalul anului trecut, 550 milioane euro, in crestere cu 86% fata de anul anterior.

Piraeus Bank Romania a emis anul trecut 50.000 de carduri, de aproape patru ori mai multe in comparatie cu 2006.

Piraeus Bank Romania si-a extins anul trecut reteaua cu 56 de unitati, astfel ca la sfarsitul anului trecut, banca avea o retea nationala de 110 sucursale si 132 de bancomate. Banca si-a majorat anul trecut capitalul social cu 222 milioane euro.

Piraeus Bank Romania este subsidiara de pe piata romaneasca a grupului financiar grec Piraeus Bank, cu activitati pe pietele de servicii bancare pentru populatie, IMM-uri, piete de capital, investitii bancare si leasing. Piraeus Bank Group are, in prezent, 690 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.