Compania de asigurari Asitrans-EuroIns a deschis 14 unitati in sistem de franciza de la inceputul anului, iar pana la sfarsitul lui 2008 vrea sa deschida inca 50 de unitati motiv pentru care nu va percepe taxa de deschidere a francizei in acest an.

Cele 14 sucursale in franciza au fost deschise de Asitrans-EuroIns in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sfantu Gheorghe, Alexandria, Targu Jiu, si Slatina.

"Anul acesta vom limita la 50 numarul de unitati deschise in acest sistem, deoarece pentru noi este foarte importanta pastrarea standardelor de calitate in ceea ce priveste serviciile livrate partenerilor si in cele din urma clientilor. Exista in momentul de fata o lista de asteptare de potentiali parteneri", a declarat Bogdan Stan, directorul executiv al Asitrans-EuroIns.

Partenerul nu trebuie sa plateasca redevente periodice pentru franciza si nici taxa de publicitate, in mod obisnuit acestea avand valori cuprinse intre 4% si 8% din cifra de afaceri.

"Am observat ca foarte multi salariati din domeniul asigurarilor sunt interesati de sistemul de franciza, deoarece le permite trecerea de la un sistem de renumerare fix si rigid (salarial), catre un sistem in care salariatul devine actionar, manager in propria afacere, iar remunerarea inseamna profitul businessului", a mai spus Bogdan Stan.

El a adaugat ca "in viitor, retelele de distributie ale companiilor de asigurare vor fi preponderent de tip franciza, inlocuind astfel reteaua teritoriala clasica, inflexibila si costisitoare in majoritatea cazurilor.

Primele brute subscrise de Asitrans-EuroIns in anul 2007 se ridica la 91,17 milioane lei. Compania si-a extins anul trecut reteaua teritoriala la aproape 95 de unitati, urmand ca in acest an sa creasca numarul de unitati cu cel putin 50% fata de 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri