Profitul brut al Bancii Transilvania a crescut in primele trei luni ale anului cu 65% fata de perioda similara a lui 2007, pana la 60,26 milioane lei (16,9 milioane euro), pe fondul obtinerii unor venituri mai mari cu 33%, arata rezultatele financiare trimestriale ale companiei.
In primul trimestru al anului trecut, Banca Transilvania a obtinut un profit brut de 36,44 milioane lei.

"Din primele rezultate financiare pentru acest an, suntem increzatori in evolutia Bancii Transilvania pentru 2008, dar in acelasi timp ramanem atenti la mediul financiar local si international", a declarat Robert Rekkers, directorul general al bancii.

Veniturile companiei au sporit in primele trei luni din 2008 cu 33%, la 223,59 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand incasarile au insumat 168,05 milioane lei.

In schimb, cheltuielile bancii au avansat intr-un ritm mai lent, cu 24% pana la 163,33 milioane lei, fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de 131,61 milioane lei.

La sfarsitul lunii martie, activele Bancii Transilvania au ajuns la 14,93 miliarde lei (4 miliarde euro), cu 8% mai mari fata de sfarsitul anului 2007, cand activele erau de 13,88 miliarde lei.

Valoarea creditelor acordate clientilor a ajuns dupa primele trei luni la 9,81 miliarde lei, in crestere cu 13% fata de finalul anului 2007, in timp ce depozitele clientilor insumau, la sfarsitul lunii trecute, circa 11 miliarde lei, cu 6% peste nivelul raportat la sfarsitul anului trecut, de 10,36 miliarde lei.

Banca Transilvania a estimat in acest an o scadere cu un sfert a profitului brut, la 300 milioane lei.

Banca Transilvania are in prezent un capital social de 611,07 milioane lei, divizat in 6,11 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul cel mai important al bancii este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o detinere de 14,98%.

Titlurile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul TLV. Compania are o valoare de piata de 4,46 miliarde lei (1,25 miliarde euro), conform ultimei cotatii, de 0,73 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri