Asitrans-EuroIns, majorare de capital social cu o treime

Actionarii asiguratorului Asitrans-EuroIns au decis, intr-o sedinta din 29 aprilie, majorarea capitalului social al companiei cu 12,1 milioane lei, pana la 36,3 milioane lei, pentru a sustine cresterea afacerii companiei, a anuntat compania.

"Asitrans-EuroIns vrea sa-si majoreze capitalul social al companiei cu cel mult 4 milioane euro in 2008, pana la circa 10,5 milioane euro, pentru a sustine cresterea afacerii companie", declarase Bogdan Stan, directorul general al Asitrans-EuroIns, la inceputul lui martie.

Dupa ce a fost preluata de grupul bulgar Eurohold, compania de asigurari avea un capital social de 12,1 milioane lei (3,23 milioane euro), iar intr-un interval de un an compania si-a triplat capitalul, pana la echivalentul a circa 10 milioane euro.

"Tinta noastra este aceea de a accede in top 10 pana la sfarsitul anului 2009 si de a obtine o cota de piata de 4% pana in 2012. In acest sens, ritmul de crestere a primelor brute subscrise va fi mult peste ritmul de crestere a pietei", a declarat Bogdan Stan.

El a mentionat ca actionarii companiei vor aloca resursele necesare astfel incat gradul de solvabilitate al companiei si coeficientul de lichiditate sa fie pastrati la un nivel bun.

"Pentru atingerea tintelor noastre acordam in continuare o importanta deosebita dezvoltarii tuturor canalelor de distributie, inclusiv cele alternative, si diversificarii ofertei. Parteneriatele strategice cu brokerii de asigurare, in cadrul programului win-win-win lansat de Asitrans-EuroIns, deschiderea celor 50 de unitati de tip franciza, dezvoltarea asigurarilor agricole, acestea sunt doar cateva din motoarele care ne vor asigura cresterea scontata in 2008", a mai spus Stan.

Asiguratorul Asitrans-Euroins, controlat de grupul bulgar Eurohold, a inregistrat anul trecut un nivel al primelor brute subscrise de 91,2 milioane lei. Compania si-a extins reteaua teritoriala pana la peste 90 de unitati in 2007 si si-a propus ca in acest an sa creasca numarul de unitati cu cel putin 50% fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri