Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma cererii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, informeaza un comunicat al CSSPP.
AG2R Fond de Pensii, administratorul fondului de pensii Alfa, este al patrulea administrator de pensii private care a decis sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor.

Ag2R nu are in administrare active si a atras doar 1.127 de participanti dupa campania de aderare de patru luni si dupa repartizarea aleatorie, potrivit comunicatului CSSPP.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va repartiza, in mod egal, participantii de la AG2R Fond de Pensii la celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata.

"Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii", precizeaza comunicatul.

Trei alte firme de administrare de pe pilonul II - Marfin, Zepter, MKB Romexterra - au ales, pana in prezent, sa se retraga de pe piata, inainte de inceperea colectarii contributiei participantilor. Cele patru fonduri au avut in total 4.854 de participanti, care reprezinta 0,1% din numarul persoanelor care au aderat pe pilonul II.

La inceputul campaniei de aderare, 18 administratori intrasera pe piata pensiilor private obligatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri