ING Fond de Pensii a lansat serviciul gratuit My ING, prin care clientii societatii vor putea sa verifice, in orice moment, daca le-au fost virate in cont contributiile la pensiile private obligatorii (pilon II).

"Prin intermediul www.mying.ro, participantii pot accesa contul personal pentru a vedea astfel contributia care le intra in cont", declarase seful ING Fond de Pensii, citat de NewsIn, la data intrarii in cont a primelor contributii. El adaugase ca in acest fel angajatii vor pune presiune pe angajatori sa le vireze contributiile la timp.

Serviciul My ING poate fi accesat la orice ora de cei 1.380.000 de clienti ai ING Fond de Pensii, care au acces la conturile lor prin folosirea unui nume de utilizator, a unei parole si a unui cod de securitate, se arata in comunicat.

"Portalul web My ING este conceput ca o platforma de asistenta online", a declarat Vasilescu.
Intr-o prima faza, clientii vor putea accesa informatii generale despre contractele lor de pensii private incheiate la ING, statusul contributiilor, valoarea contului, numarul si valoarea unitatii de fond, precum si datele personale.

Ulterior, la sfarsitul lunii iunie, portalul My ING va pune la dispozitie informatii mai detaliate, iar clientii vor putea efectua si operatiuni complexe, precum verificarea unor plati intr-o anumita perioada de timp, modificarea datelor de contact sau tiparirea situatiilor financiare, se arata in comunicat.

Lansarea portalului My ING se va face in doua etape. Prima este dedicata participantilor la pilonul II al pensiilor private, iar cea de-a doua etapa, planificata pentru sfarsitul anului, va lansa varianta integrala de servicii online pentru clientii de pensii private obligatorii, pensii facultative si asigurari de viata, se mai arata in comunicat.

Totalul sumelor virate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) este de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro), valoarea medie pe asigurat fiind de 7,55 euro. Primele viramente catre fondurile de pensii private obligatorii, aferente lunii martie, au fost facute pe 20 mai.

Primele trei fonduri de pensii obligatorii administrate privat, care au primit cea mai mare parte a viramentelor (70%), acumuleaza si cea mai mare parte (65,5%) a conturilor goale, respectiv 629.900 din totalul de 961.355 de conturi goale pe pilonul II.

Ponderea conturilor goale este de 20,8% din totalul participantilor in cazul fondului administrat de ING, 22,7% pentru Allianz Tiriac si peste un sfert in cazul Generali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In ce tin banii de pensii ai romanilor cele mai mari fonduri private