Noua companie va acoperi toate serviciile furnizate in prezent de companiile regionale de operatiuni sau de unitatile de back office detinute de UniCredit, HypoVereinsbank (HVB) si Bank Austria si va implica, pentru inceput, aproximativ 7.000 de angajati in Italia, Germania, Austria, Romania, Polonia si Republica Ceha, se mai precizeaza in comunicat.

Global Operation Securities va furniza servicii bancare de procesare la nivelul grupului UniCredit.

Compania va fi condusa de Lissimahos Hatzidimoulas, in functia de CEO, Giandomenico Miceli, ca director general adjunct interim pentru operatiuni si dezvoltare globala si de Gerhard Krisch, in functia de director general adjunct pentru productie globala.

Citeste si:

Grupul financiar UniCredit opereaza in 23 de tari europene si pe alte 27 de piete. La sfarsitul lui 2007, grupul gestiona active de 805 miliarde euro si avea o retea de 6.276 unitati.

In Romania, grupul este prezent prin UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking si UniCredit Processes and Administration.