Moneda nationala se mentine in prima parte a zilei la cotatii apropiate de cele de miercuri seara, de peste 3, 68 lei/euro, cu o usoara tendinta de depreciere, pe fondul cererii de valuta, in ton cu evolutia monedelor din regiune.
Astfel, dupa o usoara depreciere in startul sedintei valutare de la 3,6750 la 3,6875 lei/euro, leul a recuperat putin din pierderi. La 11:00, bancile cumparau un euro cu 3,6820 lei si il vindeau cu 3,6870 lei.

"Cotatiile monedei nationale sunt stabile, insa leul s-a depreciat usor, pe fondul cererii ridicate de valuta din partea clientilor corporativi", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, anunta NewsIn.

Si pe pietele din regiune, zlotul si forintul au urmat aceeasi tendinta. Astfel, zlotul polonez era cotat la 3,3320 unitati/euro, dupa ce o depreciere de pana la 3,335 zloti/euro. Forintul revenise la cotatiile de la inceputul zilei, de aproximativ 240,5 unitati/euro, dupa ce a pierdut teren in fata euro pana la 241,46 forinti/euro.

Pe pietele internationale, dolarul si-a continuat deprecierea in fata monedei europene, de la 1,4605 dolari/euro pana la cotatii de 1,4768 dolari/euro. La ora 11:00, ora Romaniei, moneda americana recuperase putin din pierderi, iar euro era cotat cu 1,4704 dolari.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight se mentin la un nivel ridicat, de 12,5-13% pe an, mult peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an.

Jucatorii asteapta decizia boardului BNR, care se reuneste la Cluj intr-o noua sedinta de politica monetara, cei mai multi analisti estimand ca banca centrala va mentine dobanda cheie la nivelul actual, de 10,25% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri