Grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii, cu 66.700 de participanti, pentru preluarea acestuia.
Contractul de vanzare-cumparare a actiunilor a fost semnat de BCR Leasing, divizia de leasing a grupului BCR, si de actionarii companiei Omniasig Pensii.

Administratorul Omniasig Pensii, care administreaza fondul Omniforte - al zecelea din piata, cu o cota de 1,5% -, este controlat de TBIH Financial Services Group NV, care detine 90% din capital, restul de 10% din actiuni fiind in posesia asiguratorului Omniasig-Vienna Insurance Group (VIG), controlat de austriecii de la VIG.

BCR Administrare Fond de Pensii, administratorul de pe pilonul II al grupului BCR, este detinut in proportie de 99,99% de BCR si are o cota de piata de 3,1%, cu 135.628 participanti atrasi de fondul BCR, potrivit ultimelor date publicate de Casa Nationala de Pensii (CNPAS).

TBIH Financial Services Group NV estimeaza ca va incasa circa 12 milioane euro pentru pachetul de 90% de actiuni pe care il detine la adminsitratorul de pe pilonul II Omniasig Pensii, in urma vanzarii acestuia catre grupul BCR, a anuntat Kardan NV.

Valoarea tranzactiei a fost calculata la un pret de 208 euro pe participant. La pretul anuntat de Kardan, valoarea intregii companii se ridica la circa 13-13,5 milioane euro.

"Este o tranzactie normala in procesul de consolidare a pietei pensiilor private din Romania. Negocierile au inceput in urma cu sase luni si astazi s-a batut palma intre cele doua parti", a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Omniasig Pensii, Cristina Nitescu (foto).

Considerentele tranzactiei au fost decise de actionarii celor doua companii, a precizat Nitescu.

Fuziunea se va finaliza dupa primirea tuturor aprobarilor din partea autoritatii de supraveghere, respectiv Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

BCR precizeaza, in comunicatul prin care anunta tranzactia, ca fondul Omniforte va fi administrat in continuare de catre Omniasig Pensii, insa vrea sa fuzioneze cele doua fonduri dupa primirea aprobarilor necesare.

"Grupul BCR doreste ca, dupa obtinerea aprobarilor necesare potrivit cadrului legal aplicabil, sa realizeze fuziunea Fondului de Pensii Administrat privat Omniforte cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat", se spune in comunicat.

Pe piata pensiilor private obligatorii opereaza in prezent 14 jucatori, iar BCR va ajunge, prin cele doua fonduri, la o cota de piata cumulata de 4,6% (202.361 clienti), care l-ar plasa pe pozitia a saptea in sistem, dupa ING (cu o cota de piata de 33,2%), Allianz -Tiriac (25,6%), Generali (9,4%), Aviva (7,4%), Interamerican (6,4%) si AIG (6,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri