Asito Kapital a inregistrat, in primele opt luni ale anului, un profit brut de 686.209 lei, pe fondul reducerii semnificative adaunelor, in paralel cu o crestere substantiala a veniturilor din asigurarile de tip Casco si Cargo, se arata in comunicat.

Compania a obtinut venituri de 5,27 milioane lei din asigurarile de tip Casco, cu 297,7% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

O crestere asemanatoare, de 240,9%, s-a inregistrat si pe segmentul asigurarilor Cargo, unde compania a obtinut venituri de 1,46 milioane lei, se mai spune in comunicat.

Compania a vizat dezvoltarea relatiilor cu doi mari reasiguratori mondiali, Munich Re si Everest Re, care au preluat circa 70% din totalul daunelor casco inregistrate de Asito.

Citeste si:

"Situatia noastra financiara este foarte buna, in pofida crizei internationale. A contat foarte mult nivelul foarte redus, de aproximativ 3%, al plasamentelor in afara tarii. Este vorba de un plasament intr-o banca de investitii din Austria care, la randul ei, a directionat fondurile in constructia de mall-uri in Europa de Est", a declarat directorul general Asito Kapital, Marcel Pirciog.

In ce priveste structura plasamentelor, Asito Kapital avea la sfarsitul lunii august 46,81% pe partea de rezerve tehnice aferente primelor cedate in reasigurare, 25,43% in creante aferente primelor brute subscrise, 14,68% in conturi curente si casierie, 12,72% in titluri de stat si 0,37% in dobanzi aferente activelor.

Asito Kapital este controlata de Norcross Insurance din Marea Britanie, care detine 99,93% din actiunile companiei. Printre principalii clienti industriali ai companiei se numara rafinaria Petrotel Lukoil, Lukoil Downstream, Feral Tulcea, Mechel Targoviste, Marr Sugar Urziceni si Ashluk.