"Criza financiara provoaca in primul rand cresterea costurilor cu creditele, ce are ca urmare diminuarea ritmului investitiilor incepute, precum si blocarea investitiilor viitoare ale intreprinderilor", a precizat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), potrivit NewsIn.

De asemenea, acesta a mentionat ca va avea loc si o reducere a investitiilor straine, care se va reflecta in reducerea comenzilor pentru sectoare precum constructii, transport si industrie.

Potrivit lui Nicolescu, criza mondiala nu ii va ocoli nici pe muncitorii romani din trainatate, care vor trimite mai putini bani in tara, slabind astfel si economia Romanei.

Un alt efect al crizei economice, spune presedintele CNIPMMR, va fi de natura psihologica, firmele romanesti devenind circumspecte in toate actiunile antreprenoriale.

Citeste si:

Reprezentantul intreprinderilor mici si mijlocii propune de asemenea si cateva masuri necesare diminuarii efectului crizei financiare.

"Ar trebui infiintat un program special in cadrul ajutorului de stat care sa vizeze subventionarea dobanzilor la credite, astfel incat acestea sa ramana la aceleasi costuri", a subliniat Nicolescu.

Acesta a adaugat ca o ala solutie consta in introducerea unor sesiuni de consultanta si training pe baza de voucher, pentru gasirea celor mai bune solutii de marketing pentru IMM in astfel de situatii.