Prima medie pe asigurari de raspundere civila auto (RCA) a sporit cu 12% in primele noua luni din acest an, pana la 290 lei, ca urmare a cresterii daunelor inregistrate, a declarat vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor (CSA), Constantin Buzoianu.
In aceeasi perioada a anului trecut, prima medie pentru aceste polite era de 260 lei.

"In primele noua luni ale acestui an, dauna medie a crescut cu 20,6% pana la 3.539 lei, de la 2.926 lei", a precizat Buzoianu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca valoarea despagubirilor acordate in primele noua luni din 2008 a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in special din cauza cresterii numarului de evenimente inregistrate.

Buzoianu a mentionat ca au fost raportate 254.495 dosare pana la 30 septembrie, fata de 221.066 dosare in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit unor estimari ale asiguratorului Allianz-Ţiriac, in Romania s-a inregistrat o frecventa anuala a daunelor de 60% in ultimii cinci ani, pe segmentul Casco.

Astfel, din trei asigurati, doi produc daune, iar frecventa de dauna inregistrata in Romania este extrem de ridicata in comparatie cu alte tari din Europa, unde nivelul acesteia este de numai 7-8%, declara in octombrie directorul general al Allianz-Ţiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri