Radu Vasilescu, fostul sef al ING Fond de Pensii, este de ieri noul director general al companiei de asigurari Unita, care se va numi Uniqa Romania dupa un proces de rebranding.

El il inlocuieste pe Dumitru Iulian, caruia i s-a incheiat marti contractul de mandat.

"Ne vom concentra pe procesul de rebranding in primul trimestru din 2009 si, totodata, ne vom preocupa de dezvoltarea portofoliului de produse. Vom avea si o companie de asigurari de viata si vom acoperi astfel intreaga gama de polite de asigurari", a precizat Vasilescu, citat de NewsIn.

El a mai spus ca firma vrea sa introduca si asigurari de sanatate.

Radu Vasilescu a fost pana in luna iulie directorul general al ING Fond de Pensii, pozitie din care a demisionat "cu acordul ambelor parti".

Anterior pozitiei ocupate la ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, in varsta de 43 de ani, a detinut pozitii de conducere in cadrul BRD Sogelease, Citibank si Alpha Bank.

Grpul austriac de asigurari Uniqa a preluat recent de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era in prima jumatate a acestui an pe pozitia a sasea pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 6,12%.

Uniqa a renuntat, in schimb, la preluarea Astra, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Companiile Uniqa au incheiat T3 cu subscrieri de 73,4 mil. euro