Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a vandut, miercuri, certificate de trezorerie cu discont, scadente dupa 3 luni, in urma carora a obtinut 590,86 milioane lei (154 milioane euro), cu un randament mediu de 14,23% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). MEF a atras 59% din valoarea anuntata initial, de 1 miliard lei.

Randamentul maxim acceptat de MEF pentru titlurile cu scadenta la 3 luni a fost de 14,25%, egal cu dobanda perceputa de banca centrala la facilitatea de credit (creditul lombard).

Bancile au depus oferte totale de aproape 1,45 miliarde lei, de circa doua ori si jumatate mai mari decat suma atrasa de MEF.

La licitatia anterioara pentru titluri de stat cu maturitate la 3 luni, MEF atrasese 597,11 milioane lei, randamentul mediu oferit fiind de 14,19% pe an.

MEF isi propusese sa emita titluri de stat de 3,4 miliarde lei in decembrie, valoarea anuntata pentru tot trimestrul IV din 2008 fiind de 7 miliarde lei, care sa duca valoarea emisiunilor pentru intregul an la 12,5 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri