Alpha Bank Romania a lansat Alpha MasterCard Credit, emis in lei, limita imprumutului standard fiind de 5.000 euro (echivalent in lei), cu posibilitatea extinderii pana la 10.000 euro (echivalent in lei), a anuntat banca.

Banca solicita, pentru acest card, un venit minim lunar de 100 euro (echivalent in lei). De asemenea, clientii trebuie sa fie rezidenti romani, cu varste intre 18 si 70 de ani .

Suma minima de rambursat este de 5% din suma utilizata, la care se adauga comisioanele si dobanzile datorate, se mai arata in comunicatul Alpha Bank.

Cardul poate fi utilizat in Romania si in strainatate, la cumparaturi pe internet sau la comercianti, unde comisionul pentru platile efectuate este 0%. Daca suma datorata este rambursata integral in perioada de gratie de 55 de zile, dobanda este 0%.

Atat pentru retragerile de numerar de la bancomat, cat si in cazul platii cu cardul la comercianti, dobanda se calculeaza la momentul efectuarii operatiunii, respectiv a debitarii tranzactiei.

Alpha Bank a obtinut in primele noua luni din acest an, din activitatile din Romania, un profit brut de 47,8 milioane euro, in crestere cu 104,6% fata de acelasi interval din 2007. Banca a deschis in perioada mentionata 77 de noi unitati, ajungand la o retea de 173 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mastercard majorează suma pe care o poți plăti cu cardul fără PIN
Setari Cookie-uri