Interamerican vrea sa atraga intre 15.000 si 17.000 de participanti la fondurile de pensii facultative in 2009, dupa ce va infiinta si un fond cu grad de risc ridicat - Eureko Activ - si tinteste 2% din piata, a spus directorul comercial al Interamerican, Shaun Russell.

"In 3 - 4 ani vrem sa ajungem la o cota de piata similara celei pe care o avem pe pilonul II", a mai spus Russell.

Reprezentantii Interamerican au mentionat ca pentru cel de-al doilea fond de pensii private facultative care va fi infiintat, Eureko Activ, vor trimite prospectul pentru aprobare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) la inceputul lui 2009.

Arbitrul pensiilor private a autorizat la inceputul acestei luni prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative al Interamerican, cu grad mediu de risc, acesta fiind al zecelea fond de pe piata pensiilor private facultative.

Valoarea activelor nete ale celor noua fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 14,9% in luna noiembrie, pana la 75,57 milioane lei (20 milioane euro), potrivit datelor publicate de CSSPP.

Executivul a aprobat, intre timp, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative pana la 400 de euro/angajat din 2009, de la 200 euro in prezent.

Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Teodorovici, despre Pilonul II: Nu pleaca nimeni din tara