Actionarii Bancpost si-au dat acordul pentru o infuzie de capital de pana la 395,9 mil. lei

Actionarii Bancpost, banca detinuta de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 214 milioane lei, banca cerand suplimentar inca 181,9 milioane lei din prime de emisiune, a declarat Mihai Bogza, presedintele consiliului de administratie.

Capitalul social al bancii ar putea ajunge astfel la 662,26 milioane lei.

Banca va emite 535 milioane de actiuni noi, pe care actionarii le vor putea subscrie la un pret de 0,74 lei/unitate, adica cu o prima de emisiune de 0,34 lei/actiune.

"Majorarea totala, adica capital social plus prima de emisiune, inseamna 395 milioane lei", a explicat, citat de NewsIn, Mihai Bogza, presedintele consiliului de administratie al Bancpost.

Capitalul social al Bancpost este in prezent de 448,25 milioane lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 0,40 lei.

"Hotararea de majorare a capitalului va fi publicata in Monitorul Oficial, dupa care va fi o perioada de preemtiune in care actionarii vor putea sa isi exercite dreptul de participare la majorarea de capital", a mai spus Bogza.

De asemenea, actionarii bancii au aprobat si cumularea functiei de presedinte al consiliului de administratie si a celei de presedinte executiv. In prezent Mihai Bogza detine presedintia consiliului de administratie si urmeaza sa preia din 1 februarie si functia executiva, dupa ce contractul actualului presedinte executiv, Victoria Plapcianu, inceteaza la sfarsitul acestei luni.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detine 77,56% din capitalul social, in vreme ce patru societati de investitii financiare (SIF) detin cumulat putin peste 20% din actiunile bancii.

EFG Eurobank a obtinut in primele noua luni din 2008, la nivelul diviziei din Romania, un profit dupa plata taxelor si intereselor minoritare de 35 milioane euro, in crestere cu 133% fata de perioada similara din 2007.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri