Dupa majorare, capitalul companiei va depasi 33,5 milioane lei. Potrivit companiei, prin majorarea capitalului social, indicatorii financiari ai firmei, incluzand marja de solvabilitate disponibila, vor reintra in limitele prevazute de lege.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a luat decizia de redresare financiara a KD Life deoarece marja disponibila a societatii la data de 30 noiembrie 2008, precum si la 31 decembrie 2008 era sub valoarea minima prevazuta de legislatia in vigoare pentru fondul de siguranta, respectiv de echivalentul in lei a 3,2 milioane euro.

Potrivit legislatiei, KD Life Asigurari SA trebuie sa efectueze operatiuni de majorare a capitalului social in cel mult 30 de zile lucratoare de la data primirii deciziei.

Citeste si:

"Deoarece rezultatele operationale pentru anul trecut au fost mult mai bune decat previziunile, vanzarile inregistrand cresteri pozitive, se anticipase deja necesitatea acestei noi cresteri de capital", a declarat directorul general KD Life Asigurari, Ian Harrocks, intr-un comunicat.

Aceasta decizie (de majorare a capitalului social n.r.) survine in urma platii precedentei mariri a capitalului social cu 1,5 milioane de euro, efectuata in a doua jumatate a anului trecut, aflata in faza finala de inregistrare, se mai arata in comunicat.

Ca urmare a hotararii CSA de deschidere a procedurii de redresare financiara a companiei, planul de redresare este pregatit in prezent de reprezentatii KD Life Asigurari SA si va fi prezentat arbitrului asigurarilor cel tarziu pana pe 25 februarie, potrivit companiei.