In anul 2007, compania a finantat bunuri in valoare de 225 milioane de euro si a incheiat circa 3.800 de contracte.

Structura portofoliului BRD Sogelease era la finele anului trecut impartit in autovehicule comerciale – 41%, autoturisme – 15%, echipamente de constructii – 18%, echipamente industriale, medicale si agricole – 20%, echipamente IT – 5%, sectorul imobiliar – 1 %.

„In 2009 ne vom concentra atentia cu preponderenta catre sectoarele medical si agricol. Vom adapta produsele noastre in asa fel incat sa ne sprijinim clientii, pentru a-i ajuta sa-si continue activitatea in mod cat mai eficient. Vom fi foarte atenti la toate evolutiile din piata in perioada urmatoare si vom incerca sa identificam noi oportunitati de business. Echipamentele vor face in continuare obiectul interesului nostru si vom acorda o atentie mai mare promovarii leasing-ului operational prin intermediul companiei noastre BRD Sogelease Asset Rental SRL, aceasta fiind o alternativa de finantare extrem de eficienta”, a declarat Jean-Claude Boloux, directorul general al BRD Sogelease.

„BRD Sogelease considera ca lansarea si sustinerea proiectelor de infrastructura de catre Guvernul Romaniei este o oportunitate de dezvoltare in aceasta perioada, piata de leasing fiind pregatita sa sustina aceste programe prin acordarea de finantare in conditii avantajoase”, se mentioneaza in comunicatul bancii.

Citeste si:

In anul 2009, BRD Sogelease isi propune sa-si consolideze actuala cota de piata, adaptandu-si produsele la cerintele si specificul activitatilor desfasurate de clientela.

BRD Sogelease este detinuta in proportie de 99,98% de BRD-Groupe Société Générale. Compania este membra a “Asociatiei Societatilor Financiare – ALB Romania” care numara in prezent 33 de societati de leasing si credit de consum.

"Asociatia Societatilor Financiare – ALB Romania", organizatie afiliata la Federatia Europeana Leaseurope, reprezinta un total de circa 93% din intregul pietei de leasing din Romania, cu un portofoliu de leasing echilibrat pe toate sectoarele economiei romanesti: 26% in echipamente cu scop industrial, 8% in sectorul imobiliar si 66% in industria transporturilor.