Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Impuls Leasing International de catre Raiffeisen Landesbank Oberösterreich AG, dupa ce a constatat ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe aceasta piata.
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Raiffeisen Landesbank Oberösterreich AG prin dobandirea controlului unic asupra Impuls Leasing International AG, respectiv Impuls-Leasing Romania IFN SA si Impuls-Leasing Services SRL.

Potrivit legii concurentei, trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro, se mai arata in comunicat.

Raiffeisen Landesbank Oberösterreich AG este o societate austriaca cu activitati in domeniul bancar. Pe piata din Romania desfasoara in special operatiuni de creditare, refinantare de leasing si depozite interbancare pe termen scurt.

Impuls Leasing International AG, este o societate elvetiana de tip holding, care nu desfasoara nicio activitate comerciala. In Romania controleaza societatile Impuls-Leasing Romania IFN SA si Impuls-Leasing Services SRL. Impuls-Leasing Romania IFN SA este o institutie financiara care are ca obiect principal de activitate leasingul financiar. Impuls-Leasing Services SRL este o societate infiintata in 2008 si are ca obiect principal de activitate inchirierea de autoturisme si autovehicule rutiere usoare precum si leasing operational.

Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilie 2007 si este controlata de grupul elvetian Impuls Leasing International, cu 90% din capitalul social, Razvan Diaconescu cu 5% si Michael Unterguggenberger, cu o detinere de 5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri