"Daca ne uitam la cifrele in moneda nationala, avem o crestere mai importanta, dar este artificiala, deoarece se justifica prin deprecierea puternica a leului. Daca ne uitam la soldul in euro, pe segmentul pentru persoane juridice avansul a fost de 2 - 3%. Pe segmentul pentru persoanele fizice, volumul a stagnat dupa primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut", a explicat Lazlo Diosi, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, banca a inregistrat o crestere mai consistenta pe partea de depozite, pentru care volumul a avansat cu 4-5% in intervalul martie 2008 - martie 2009.

"Pe segmentul pentru persoane fizice, depozitele au crescut chiar cu 15% in aceeasi perioada", a completat Diosi.

El a mai spus ca banca se va concentra, in perioada urmatoare, pe segmente precum agricultura, turismul, energia, infrastructura sau fondurile europene.

OTP Bank Romania a inregistrat in 2008 un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti, iar activele bancii au urcat cu 23,5%. Anul trecut a fost primul profitabil de la infiintarea bancii.

In 2008, soldul creditelor la OTP Bank a inregistrat o crestere rapida, de 50,5% fata de anul 2007, datorita majorarii si mai semnificative pe segmentul de retail, cu 72,6%.