Astfel, daca in iunie 2008, 0,6% din creditele ipotecare inregistrasera intarzieri la plata, in noiembrie procentul ajunsese la 0,8%, iar la sfarsitul primei luni din 2009, rata se situa la 0,18%.

Cu toate acestea, "evolutia intarzierilor la plata a avut o evolutie mai buna fata de alte categorii de credite, cu toate ca rata a crescut puternic fata de ultimele trimestre", sustin analistii UniCredit Tiriac Bank, citati de NewsIn.

Totodata, volumul imprumuturilor ipotecare a crescut in cele 7 luni de la aproximativ 17 miliarde euro la 22 miliarde euro, mai arata raportul.
Pe de alta parte, "continuarea incetinirii economice, care ar putea creste rata somajului, dublata de temperarea cresterii veniturilor va pune presiune suplimentara asupra creditelor neperformante", se mai arata in raport.

Conform unui sondaj efectuat de UniCredit Tiriac Bank, din totalul persoanelor care intentioneaza sa achizitioneze o casa in urmatorii 10 ani, 65% vor sa o cumpere prin credit ipotecar, 26% din economiile stranse, iar 5% prin vanzarea casei vechi.