Creditele de retail acordate de ING Bank Romania au scazut in primul trimestru cu o treime fata de primele trei luni din 2008, iar volumul total al imprumuturilor s-a redus cu 5% in aceeasi perioada, a declarat directorul general al bancii, Misu Negritoiu.
In martie 2008, volumul creditelor de retail acordate de banca era de 597 milioane euro.

"Creditele de nevoi personale au scazut cel mai mult, iar cele in lei s-au redus mai mult decat cele in valuta", a spus Negritoiu (foto), citat de NewsIn. Principala cauza a scaderii este, in opinia lui Negritoiu, reducerea cererii de imprumuturi.

In schimb, depozitele atrase de ING Bank au inregistrat o usoara crestere, de 4-5%, la finalul primului trimestru din 2009, "cu toate ca ING este un pic in urma in ce priveste preturile pe care le practicam", a mai spus Negritoiu.

La sfarsitul primelor trei luni din 2008, conform raportului bancii-mama, depozitele atrase de ING Bank Romania se situau la 928 milioane euro.

Raportul dintre credite si depozite a urcat usor de la inceputul acestui an, la 95%, de la 93% la finalul lui 2008.

"Pe portofoliul existent, veniturile au crescut peste 2008. Productia noua, in schimb, a crescut mai putin", a mai spus Negritoiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Misu Negritoiu, fostul sef al ASF, ajunge consultant in BIG4