Grupul UniCredit si subsidiara sa din Romania, UniCredit Tiriac Bank, sunt interesate sa finanteze proiecte de energie regenerabila la nivel local, in special in domeniul hidroenergiei si energiei eoliene, a declarat vicepresedintele UniCredit Bank Austria, Daniel Kockisch.
"Banca este interesata sa finanteze proiecte in energie regenerabila, in Romania, mai ales in hidrocentrale fotovoltaice si ferme eoliene. In prezent, discutam cu cei mai importanti dezvoltatori, pentru a le acorda credite in vederea realizarii de astfel de investitii. Chiar si acum, in perioadă de criza, suntem dispusi sa finantam", a spus Kockisch, citat de NewsIn.

Cea mai mare problema cu care se confrunta investitorii in acest domeniu o reprezinta normele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), care acorda licentele in sectorul energetic, a mai spus vicepresedintele UniCredit Bank Austria.

"Normele ANRE sunt principala problema a investitorilor in energia eoliana, intrucat autoritatea acorda licenta de functionare abia cand proiectul este realizat. Iar dezvoltatorul se teme ca a investitit fara a avea siguranta ca va primi licenta de functionare", a adaugat Kockisch.

Reprezentantii bancii mai spun ca nu se confrunta cu astfel de probleme in alte tari, precum Bulgaria.

Grupul italian UniCredit detine 50,55% din capitalul UniCredit Tiriac Bank, care este administrata de UniCredit Bank Austria.

UniCredit Group are peste 10.000 subsidiare in 50 de tari. In Romania, UniCredit Tiriac Bank are peste 240 sucursale si peste 3.000 angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Austria si-a vandut partipatia la CA Immo cu 295 mil. euro
Setari Cookie-uri