Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank Romania, si Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, au fost realesi vicepresedinti ai Asociatiei.

"In sistemul bancar trebuie sa avem un lobby mai puternic, sa explicam mai bine ce se intampla in sistemul bancar", a comentat Steven van Groningen, la Money Channel, dupa anuntul rezultatului.

Oana Petrescu, vicepresedinte executiv al BCR responsabil cu operatiunile, a preluat functia de vicepresedinte in cadrul Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in locul lui Petru Bunescu, director adjunct a BRD, care a devenit prim vicepresedinte al Asociatiei.

De asemenea, Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank Romania, si Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, au fost realesi vicepresedinti ai Asociatiei de catre adunarea generala a ARB.

Conducerea ARB a precizat ca doreste sa gaseasca o formula pentru un nou statut si ca a fost organizata o echipa formata din reprezentanti ai mai multor banci, care sa elaboreze in cateva saptamani o noua strategie.

"Dorim sa gasim formule noi pentru a corespunde noilor cerinte. Dorim sa infiintam o conducere executiva care sa preia cat mai mult din sarcinile neexecutivului (consiliului de administratie n.r.) si sa exprime puncte de vedere care nu ar crea confict de interese", a spus Ghetea.

Consiliul de administratie al ARB a primit mandat sa constituie o echipa formata din reprezentanti ai mai multor banci, care in cateva saptamani urmeaza sa elaboreze un proiect prin care sa se stabieasca un nou statut si o noua strategie pentru asociatie.