Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) acuza compania Omniasig ca incearca sa impuna service-urilor contracte abuzive, anticoncurentiale si neconforme legilor in vigoare, sesizand autoritatile competente si cerand sanctionarea celor care au incalcat legea.

"Astfel, service-urilor li se impune sa comande piese de la un singur furnizor agreat de catre Omniasig, piesele fiind de fapt cumparate de Omniasig prin incalcarea dispozitiilor legale care interzic asiguratorilor sa desfasoare orice alta activitate in afara de cea de asigurare. Ca si in cazul Allianz Tiriac, clientul nu va beneficia de garantie pentru piese", a comunicat ASSAI, potrivit de NewsIn.

Asociatia a sesizat astfel autoritatile competente (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei si Garda Financiara - n.r.) de intentia companiei Omniasig, cerand sa stopeze incercarea de instaurare a unor practici contrare legii si sanctionarea celor care au incalcat legea.

“Omniasig ameninta ca nu va mai acorda "avantajul sistemului de decontare directa" (plata despagubirilor aferente reparatiilor bunului asiguratului) acelor societati de service reparatoare care nu vor accepta aceste noi clauze. Exista indicii ca asiguratorul incearca sa impuna in mod abuziv partenerilor sai derularea unor operatiuni care sunt contrare legislatiei asigurarilor, care incalca principiile concurentei loiale si libertatea contractuala", a spus directorul ASSAI, Cristian Muntean.

De asemena, in data de 25 mai, ASSAI a anuntat ca a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Consiliul Conscurentei si Garda Financiara cu privire la neregulile constatate in activitatea desfasurata de compania Allianz-Tiriac Asigurari.

CSA a fost sesizata cu privire la actele si operatiunile nelegale indeplinite de catre asiguratorul Allianz-Tiriac Asigurari in cadrul activitatii sale de asigurare, in afara obiectului sau unic de activitate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a primit sesizare cu privire la actele si operatiunile nelegale, anticoncurentiale, desfasurate de Allianz-Tiriac Asigurari in raporturile derulate cu societatile de service auto independente din Romania. Garda Financiara a fost sesizata cu privire la activitatile si operatiunile comerciale ilicite desfasurate de asigurator.

ASSAI este o asociatie profesionala care reprezinta interesele a peste 500 de service-uri auto din Romania si cu precadere interesele service-urile auto independente. Societatile reprezentate numara peste 15.000 de angajati si deruleaza anual afaceri de peste 400 milioane de euro.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Alin Burcea,Paralela 45: Turistii nu isi pot recupera banii pe vacante