Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) acuza compania Omniasig ca incearca sa impuna service-urilor contracte abuzive, anticoncurentiale si neconforme legilor in vigoare, sesizand autoritatile competente si cerand sanctionarea celor care au incalcat legea.
"Astfel, service-urilor li se impune sa comande piese de la un singur furnizor agreat de catre Omniasig, piesele fiind de fapt cumparate de Omniasig prin incalcarea dispozitiilor legale care interzic asiguratorilor sa desfasoare orice alta activitate in afara de cea de asigurare. Ca si in cazul Allianz Tiriac, clientul nu va beneficia de garantie pentru piese", a comunicat ASSAI, potrivit de NewsIn.

Asociatia a sesizat astfel autoritatile competente (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Consiliul Concurentei si Garda Financiara - n.r.) de intentia companiei Omniasig, cerand sa stopeze incercarea de instaurare a unor practici contrare legii si sanctionarea celor care au incalcat legea.

“Omniasig ameninta ca nu va mai acorda "avantajul sistemului de decontare directa" (plata despagubirilor aferente reparatiilor bunului asiguratului) acelor societati de service reparatoare care nu vor accepta aceste noi clauze. Exista indicii ca asiguratorul incearca sa impuna in mod abuziv partenerilor sai derularea unor operatiuni care sunt contrare legislatiei asigurarilor, care incalca principiile concurentei loiale si libertatea contractuala", a spus directorul ASSAI, Cristian Muntean.

De asemena, in data de 25 mai, ASSAI a anuntat ca a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Consiliul Conscurentei si Garda Financiara cu privire la neregulile constatate in activitatea desfasurata de compania Allianz-Tiriac Asigurari.

CSA a fost sesizata cu privire la actele si operatiunile nelegale indeplinite de catre asiguratorul Allianz-Tiriac Asigurari in cadrul activitatii sale de asigurare, in afara obiectului sau unic de activitate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a primit sesizare cu privire la actele si operatiunile nelegale, anticoncurentiale, desfasurate de Allianz-Tiriac Asigurari in raporturile derulate cu societatile de service auto independente din Romania. Garda Financiara a fost sesizata cu privire la activitatile si operatiunile comerciale ilicite desfasurate de asigurator.

ASSAI este o asociatie profesionala care reprezinta interesele a peste 500 de service-uri auto din Romania si cu precadere interesele service-urile auto independente. Societatile reprezentate numara peste 15.000 de angajati si deruleaza anual afaceri de peste 400 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri