Alpha Bank, cel de-al treilea creditor din Grecia, nu planuieste o majorare de capital, asemenea rivalului sau, National Bank of Greece, i-a informat presedintele institutiei pe actionarii acesteia.

"Nu planuim o majorare a capitalului", a declarat presedintele institutiei, Yannis Costopoulos, in cadrul intrunirii generale anuale a actionarilor.

Alpha este cel de-al treilea din primii patru creditori eleni care anunta ca nu planuieste astfel de operatiune, dupa ce liderul pe piata, National Bank of Greece, a dezvaluit saptamana trecuta planurile sale privind o majorare de capital de 1,25 miliarde euro.

Dupa actiunea National Bank, EFG Eurobank, cea de-a doua banca elena, si Piraeus Bank, cea de-a patra, au exclus existenta unor planuri similare.

Costopoulos a respins si speculatiile privind o posibila fuziune intre Alpha Bank si alta banca din Grecia.
"O fuziune cu un creditor elen nu ar avea niciun sens", a declarat acesta.

Alpha Bank, al treilea grup bancar din Grecia, a afisat o scadere a profitului cu 33,5%, pana la 512 milioane euro (656 milioane dolari) pentru anul 2008, ca urmare a provizioanelor mai mari si a incetinirii creditarii, castigul fiind totusi peste asteptarile pietei.

Alpha Bank Romania, subsidiara a grupului elen Alpha Bank, a fost infiintata in anul 1994 si are in prezent o retea de 200 de unitati, din care 48 in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si