Grupul Uniqa urmeaza sa plateasca actionarilor minoritari de la Agras Asigurari (ASA) un pret de 0,38 lei pentru fiecare titlu detinut, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat procedura de delistare si retragere a actionarilor minoritari.

Potrivit legislatiei, un actionar care ajunge sa controleze mai mult de 95% dintr-o societate, in urma unei oferte publice de preluare, poate cere actionarilor minoritari sa se retraga din companie, platindu-le un pret echitabil.

Asiguratorul austriac Uniqa si-a majorat detinerea la Agras pana la 96,3%, dupa ce a derulat in perioada 24 martie - 21 aprilie o oferta publica de preluare, care i-a permis astfel sa ceara delistarea companiei. Intermediarul procedurii de delistare este Raiffeisen Capital & Investmnet.

De asemenea, actionarul majoritar al Agras va deschide un cont bancar la Libra Bank in favoarea actionarilor care nu vor incasa contravaloarea actiunilor detinute.

Agras a fost infiintata in 10 septembrie 1992, iar din octombrie 2002 este detinuta de compania Uniqa Asigurari (fosta Unita), controlata de grupul austriac Uniqa din 3 noiembrie 2008, cand a fost finalizata tranzactia de preluare de la Vienna Insurance Group.

Compania are o valoare de piata de 10,86 milioane lei (2,57 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,3170 lei/actiune stabilita in sedinta bursiera din 5 iunie. Actiunile companiei se tranzactionau la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ASA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si