Septembrie a fost cea mai prolifica luna, din acest an, pentru piata futures de la Sibiu, fiind tranzactionate aproape 72.000 contracte futures si options, majoritatea pentru sfarsitul anului. Luna s-a incheiat cu un nou record al pozitiilor deschise, 61.300, din care 60% erau pentru scadenta decembrie.

"Dupa o luna august foarte buna, in care s-au tranzactionat un numar-record de contracte la vremea respectiva, septembrie avea rolul de a confirma evolutia excelenta din finalul verii sau, dimpotriva, de a induce ideea ca fusese doar un , rod al unui concurs de imprejurari favorabile", declara Darius Cipariu, oficial al Bursei sibiene. Din fericire, pentru piata la termen, august nu a fost doar un foc de paie, ci a fost premisa unei noi cresteri a lichiditatii. In cele sase luni in care au fost tranzactionate contracte pentru scadenta septembrie, trendurile conturate au favorizat speculatii pe plaje de pret foarte largi", a incheiat Cipariu.

Raportul leu/dolar cu scadenta decembrie a avut o evolutie fluctuanta pe parcursul saptamanii, in stransa legatura cu ceea ce s-a petrecut pe piata valutara. "Investitorii au luat in calcul posibilitatea ca euro sa nu mai scada pana la Craciun sub pragul de 3,5 lei, crede un broker sibian. Ei au tinut seama de avertismentul guvernatorului BNR care a criticat, la jumatatea lunii, aprecierea nominala a leului, considerand-o drept o ". Euro a fluctuat pe parcursul saptamanii intre 3,53 si 3,55 lei. De la inceputul lui iulie, euro a inregistrat pentru sfarsitul anului un minim de 3,4439 si un maxim de 3,5995 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri