Compania de Asigurari Aviva Romania a inregistrat in primele sase luni pierderi operationale de 6 milioane de lei, spre deosebire de perioada similara a anului trecut, cand compania raportase pierderi aproape duble, de 13 milioane de lei, a anuntat asiguratorul.
Profitul operational EEV a fost de 14,8 milioane de lei, se mentioneaza in comunicatul companiei.

In ansamblu, nivelul vanzarilor noi ale companiei au inregistrat o scadere de 4 milioane de lei, comparativ cu veniturile din primul semestru din 2008.

"In prima jumatate a anului 2009 ne-am confruntat cu temerile clientilor, situatie cat se poate normala daca ne gandim la ceea ce s-a intamplat la nivel macro si microeconomic si luam in considerare preocuparile acestora cu privire la viitorul lor financiar si nesiguranta locului de munca", declara Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

Totodata, pe segmentul pensiilor private obligatorii, in termeni de vanzari noi, valoarea anualizata a primelor contractate de companie a fost de 7 milioane de lei.

In ceea ce priveste asigurarile de viata pentru credite (Credit Life), valoarea anualizata a primelor companiei a scazut cu 60% fata de aceeasi perioada din 2008, la 4 milioane lei.

„Valoarea anualizata a primelor din asigurari noi Unit-Linked si pensii facultative a scazut pana la 4 milioane de lei in S1 (comparativ cu 7 milioane lei in aceeasi perioada a anului 2008) respectiv pana la 1 milion lei (comparativ cu 3 milioane lei in 2008), pe fondul cresterii temerilor clientilor cu privire la piata de capital si a reducerii cheltuielilor cu beneficiille acordate anagajatilor pe segmentul corporate”, se arata in comunicatul companiei.

Valoarea primelor brute subscrise din asigurari de viata a crescut cu 10% de la 46 milioane lei, la 51 milioane lei, potrivit aceluiasi comunicat.

"A durat cateva luni pana cand criza economica declansata in tarile dezvoltate a afectat si Romania. Anticipam astfel ca revenirea, care se observa in prezent pe pietele dezvoltate din vestul Europei, daca ne uitam la rezultatele financiare bune pe segmentul de asigurari si de o crestere a indicelor pietei de capital, va ajunge la noi tot cu o intarziere de cateva luni", adauga Rouf.

Potrivit lui Shah Rouf, a doua parte a anului 2009 este momentul ideal de planificare financiara si actiune pentru a beneficia de cresterile ulterioare.

Tot in S1, veniturile fondurilor de pensii au crescut la 0,2 milioane de lei pentru Pilonul III (comparativ cu 0,1 milioane de lei in aceeasi perioada a anului trecut ) si, respectiv, 1,4 milioane lei pentru Pilonul 2 (comparativ cu 0,3 milioane lei in aceeasi perioada a
anului trecut).

Veniturile din investitii au generat pentru companie un profit de 10 milioane lei (comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand profitul a fost zero).

Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datand din 1696. Astazi, grupul are 54.000 angajati si 50 milioane de clienti in 28 de tari din intreaga lume. Grupul este lider in asigurari de viata si pensii in Europa, ocupand pozitii de top pe majoritatea pietelor pe care opereaza.

Grupul are fonduri in administrare de peste 352 miliarde de lire sterline, ceea ce pozitioneaza Aviva pe locul al cincilea in topul companiilor de asigurari la nivel mondial.

Aviva Grup Romania include trei companii: Aviva Asigurari de ViaŃa, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors Romania (achizitionata in noiembrie 2007).
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri