Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, va intra pe piata bancara din Romania anul viitor, avand in plan furnizarea de servicii financiar-bancare catre clientii din segmentul corporate.
Deutsche Bank planuieste sa intre pe piata serviciilor bancare din Romania anul viitor, mai exact pe segmentul clientilor corporate, desi Juergen Fitschen (foto), membru in Consiliul de Administratie al bancii, considera ca prima jumatate a anului 2010 o sa fie dificila pentru banci, relateaza Bloomberg.

Fitschen a mai explicat ca Deutsche Bank nu va intra pe piata din Romania prin intermediul unor achizitii, dar nu exclude nici aceasta posibilitate daca preturile activelor din tara noastra devin suficient de confortabile.

Portofoliul de credite acordate de catre Deutsche Bank intreprinderilor mici si mijlocii a ajuns, la jumatatea acestui an, la 41,6 miliarde euro, de la 40,7 miliarde euro, cat era la finalul lui 2008. Deutsche Bank are, in prezent, aproximativ 930.000 de clienti in segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, nivel asemanator cu cel de la sfarsitul anului trecut.

Cea mai mare banca din Germania a afisat, in trimestrul al treilea din 2009, un profit peste estimarile analistilor, pe fondul castigurilor din taxe. Profitul net preliminar a crescut de peste trei ori, la 1,4 miliarde euro, de la 435 milioane euro, cat era in aceeasi perioada a anului trecut.

Deutsche Bank si mirajul Romaniei

2005 -
banca si-a prezentat interesul pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), preluata de Erste Bank;

2007
- banca anunta ca va intra pe piata de retail banking din Romania;

2008 -
Deutsche Bank face primul pas in Romania prin constructia unei centrale pe energie regenerabila;

septembrie 2009 - Deutsche, aleasa pentru administrarea emisiunii de eurobonduri;







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri