Rezervele valutare internationale ale Romaniei, administrate de Banca Nationala a Romaniei, au crescut usor, cu 63 milioane euro (0,22%) in luna octombrie, ajungand pana la 28,402 miliarde euro, un nou varf istoric.

In luna octombrie au existat intrari de 1,278 miliarde euro in rezerva internationala, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Iesirile au totalizat 1,215 miliarde euro si au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit sau plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut in octombrie la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 2,345 miliarde euro, in crestere fata de luna trecuta cand valora 2,276 miliarde euro.

Astfel, rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au fost de 30,747 miliarde euro la finalul lunii octombrie, fata de 30,615 miliarde euro la 30 septembrie 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si