Gutmann, cea mai buna banca de private banking si wealth management din Austria, isi va deschide un birou in Bucuresti la inceputul anului 2010, cel mai probabil la sfarsitul lunii ianuarie, a explicat Ilinca von Derenthall, sefa operatiunilor ce se vor desfasura in tara noastra.

"Pana acum ne-am desfasurat activitatea din Romania prin pasaportare, dar in urmatoarea saptamana, cel mai probabil, o sa primim toate aprobarile de care avem nevoie, iar la sfarsitul lunii ianuarie - incepului lui februarie, o sa deschidem biroul din Bucuresti. De aici o sa oferim consultanta clienti, dar administrarea portofoliilor se va face tot in Austria", a declarat Ilinca von Derenthal, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.

Gutmann are aproape 2.000 de clienti pe plan international si le administreaza portofolii in valoare totala de aproape 10 miliarde de euro.

"Daca o sa reusim sa avem 20-50 de clienti in Romania in primul an este mai mult decat bine. Ne concentram pe mai putini clienti, dar le oferim servicii extrem de personalizate. In Austria, deja avem cativa clienti romani", a adaugat Ilinca von Derenthal.

Banca ofera servicii de consultanta si administrare de fonduri pentru clienti persoane fizice cu venituri ridicate, fonduri si institutii.