Bancherul francez Guy Marie Charles Poupet a primit aprobarea Bancii Nationale a Romaniei pentru a ocupa functia de presedinte si director general al BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata autohtona dupa valoarea activelor gestionate.
Guy Poupet (foto), in varsta de 57 de ani, lucreaza in cadrul grupului francez Société Générale inca din anul 1975, unde si-a inceput cariera ca inspector, iar din 1983 a ocupat pozitii de top management in filialele grupului din Argentina, Senegal, Cehia si Egipt.

El a preluat de la 1 ianuarie 2010 functia de presedinte si director general al BRD dupa ce s-a terminat mandatul lui Patrick Gelin.

Patrick Gelin, 64 de ani, bancherul care a contribuit cel mai mult la evolutia BRD din ultimii ani, s-a retras din activitate la finalul anului 2009 din motive personale. Gelin detinea din 2001 postul de director general al BRD, iar din 2004 a cumulat si postul de presedinte al Consiliului de Administratie.

BRD - Société Générale este a doua banca din Romania dupa marimea retelei si valoarea activelor gestionate, avand 2,6 milioane de clienti. Grupul BRD are 9.200 de angajati si active totale de 49,6 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si