Rata de dobanda anuala la creditele de nevoi personale cu ipoteca a scazut la 12,86%, in cazul creditului cu comision lunar, respectiv la 15,86%, in cazul celui fara comision lunar. Dobanda la creditul ipotecar de achizitii cu comision lunar a scazut la 11,86%, respectiv la 15,36%, in cazul celui fara comision lunar, detaliaza reprezentantii OTP Bank Romania.

„Decizia de micsorare a dobanzilor la creditele in lei este un fenomen firesc, preconizat inca din 2009. Relaxarea politicii monetare de catre BNR va juca in continuare un rol considerabil pentru incurajarea acestei tendinte de scadere a ratelor de dobanda”, a declarat Adrian Chichita, director adjunct de retail in cadrul OTP Bank Romania.

Alte credite care au cunoscut micsorari ale ratelor anuale de dobanda sunt creditul ipotecar pentru constructii, creditul auto, cat si creditul de nevoie personale, precizeaza OTP.

OTP Bank Romania are, in prezent, o retea teritoriala ce numara 106 unitati, iar la sfarsitul anului 2008 se clasa pe locul 16 in topul bancilor din Romania dupa valoarea activelor gestionate.