Prin Pharma Limit, farmaciile vor putea sa-si sconteze facturile de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), urmand ca la incasarea sumelor de la CNAS sa isi poata stinge obligatia fata de banca, potrivit unui comunicat de presa transmis de Libra Bank.

Farmaciile pot obtine pe baza facturilor CNAS cesionate in favoarea bancii, finantari de pana la 200.000 lei, cu o perioada maxima de incasare de 210 zile. Pentru finantari mai mari de 200.000 lei, intreprinzatorii farmacisti trebuie sa vina la banca cu garantii.

Limita de credit Pharma Limit are o valabilitate de 12 luni si poate fi folosita pentru activitatea curenta a beneficiarului - plati catre furnizori, salarii sau viramente catre bugetul de stat. Utilizarea creditului se face prin mai multe trageri succesive, rambursarea unei trageri dand dreptul la noi utilizari.

Beneficiarii produsului Pharma Limit sunt farmaciile constituite ca societati comerciale, care au un contract activ incheiat cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Clientii IMM au o pondere de aproximativ 50% din portofoliul de credite al Libra Bank, urmati de cei din sfera profesiilor liberale cu 40% si de clientii persoane fizice cu 10%.