"Anul 2009 a fost asa cum ne-am asteptat. Piata a stagnat. Poate se va observa o crestere sau o scadere de cateva procente, cand vor fi finalizate datele. In schimb, 2010 va fi mai bun, desi cresterile nu vor fi asa cum ne-am obisnuit in 2006, 2007 si 2008", a afirmat Alexandrescu.

El a mai spus ca produsele unit-linked, cu componenta investitionala, au scazut in 2009, dar "vor avea o crestere de doua cifre in 2010, datorita revigorarii bursei".

Alexandrescu a mai spus ca in acest an se va remarca o cerere tot mai mare din partea clientilor pentru asigurarile de sanatate, in cadrul pachetelor salariale, daca vor fi stimulate fiscal. n 2009, produsele de protectie au dus la cresterea numarului de clienti, anunta NewsIn.

In acest sens a fost deja depusa o propunere de deductibilitate pentru asigurari pana la un plafon de 400 euro/an, ca si in cazul pensiilor private facultative. "Ar fi bine sa fie o deductibilitate totala, pentru ca este mai usor de aplicat", a apreciat directorul general al Alico Asigurari.

In prima jumatate a anului trecut, compania a inregistrat circa 3.000 de polite rascumparate, din totalul celor 60.000 de polite rascumparate la nivelul intregii piete. In ultimul semestru din 2009, tendinta s-a atenuat, fiind inregistrate mult mai putine contracte reziliate, iar trendul ar putea continua si in acest an, potrivit directorului Alico Asigurari.

"Nu am avut restructurari in 2009 si nu vom face nici in 2010. Avem, in schimb, proiecte pentru profesionalizarea si informatizarea distributiei. Din iulie, o directiva UE impune licentierea agentilor", a precizat Alexandrescu, adaugand ca societatea pe care o conduce intentioneaza sa lanseze in acest an noi produse de protectie si de economisire.

Alico Asigurari Romania este noul nume al AIG Life Asigurari Romania, in urma preluarii denumirii actionarului majoritar, American Life Insurance Company (Alico).