Millennium Bank Romania a avut o pierdere de 38,5 milioane euro (161 milioane lei) in 2009, cu 10% mai mare decat cea din 2008, ca urmare directa a investitiilor realizate, potrivit datelor publicate de banca mama, dar si-a sporit activele la 473 milioane euro.
Astfel, activele totale ale bancii au ajuns la finalul anului trecut la 2 miliarde lei (473 milioane euro), fiind cu 62% mai mari decat cu un an inainte, potrivit datelor publicate de Millennium Bank Romania.

Venitul operational al bancii s-a dublat fata de cel inregistrat la finalul anului 2008, ajungand la 107,7 milioane lei (25,5 milioane euro), scrie NewsIn.

Volumul total de credite acordate de Millennium Bank clientilor a depasit 1 miliard lei (243 milioane euro), in conditiile in care volumul imprumuturilor acordate persoanelor fizice a crescut cu 50% in decursul anului, la 651 milioane lei (154 milioane euro).

Fondurile atrase de la clienti au sporit cu 154%, pana la 1,1 miliarde lei (255 milioane euro).

"2009 a fost un an in care competitivitatea si concentrarea s-au intensificat in sistemul bancar romanesc. In acest context, Millennium Bank a reusit sa-si intareasca pozitia, marindu-si cota de piata atat pe segmentul creditelor acordate, cat si pe cel al sumelor atrase de la clienti. Subliniem ca in decursul anului 2009 cota noastra de piata pe fonduri atrase s-a dublat", a spus directorul general al Millennium Bank Romania, Jose Toscano (foto).

El a adaugat ca, in 2009, banca si-a schimbat modelul de afaceri prin transformarea unitatilor specializate in acordarea de finantare de consum in sucursale care pun la dispozitia clientilor intreaga oferta de produse si servicii de retail, schimbare ce a implicat "o investitie importanta".
Millennium Bank a inregistrand o rata a capitalului de rang I de 21,4% la finalul anului 2009.

Numarul clientilor activi ai Millennium Bank era de aproximativ 27.000 la sfarsitul anului trecut, acestia fiind deserviti de cei 700 de angajati prin cele 74 de unitati.

Banca a mai mentionat ca datele sunt obtinute prin metode recunoscute de Standardele de Raportare Financiara Internationala (IFRS).

Millennium Bank face parte din grupul financiar portughez Millennium bcp si si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cu 820.000 de clienți activi în George, este BCR o bancă preponderent digitală?
Setari Cookie-uri