Sucursala locala a grupului bancar ING si-a propus sa isi majoreze portofoliul de credite cu 10-15% in 2010, pe masura ce economia va indica usoare semne de revenire. In acelasi timp, ING Bank Romania se asteapta ca veniturile sa creasca mai lent in 2010, din cauza scaderii marjelor si a concurentei.

ING Bank Romania se asteapta la o crestere a veniturilor cu doar 5-10% in 2010, sub rata de crestere a creditarii, de 10-15%.

"Marjele la credite vor scadea, o sa creasca si competitia, pentru ca si alte banci vor incepe sa dea credite, iar cererea va ramane redusa", a declarat Misu Negritoiu (foto), CEO al ING Bank Romania.

Portofoliul de credite al ING Bank Romania a ajuns la 7,254 miliarde lei la finalul anului trecut.

"Pentru 2010 ne-am propus cresterea veniturilor si a creditari, cu mentinerea unei politici de risc prudentiale, consolidarea retelei si cresterea cotei de piata. De asemenea, intentionam sa depasim pragul de 1 milion de clienti persoane fizice si sa sprijinim companiile medii oferindu-le consultanta in management financiar", a declarat Misu Negritoiu.

Seful ING Romania considera ca 2010 o sa fie anul in care economia o sa isi revina si la fel si activitatea de creditare, iar nivelul provizioanelor se va reduce. "Vrem sa credem ca ce a fost mai greu a trecut", a declarat Negritoiu.

Totusi, obiectivul pe termen mediu si lung al sucursalei locale ING este cresterea cotei de piata. "Pe termen mediu si lung ne mentinem obiectivul de crestere a cotei de piata pana la 8-10% dupa valoarea activelor gestionate, fata de 3,61% cat avem in prezent", sustine seful bancii.

ING vrea sa ajunga in acest an la 1 milion de clienti persoane fizice si sa atraga noi clienti mai ales din zona intreprinderilor mici si mijlocii. La sfarsitul lui 2009 banca avea 902.000 clienti individuali si 17.000 de intreprinderi.

Reteaua ING a crescut in 2009 cu inca 4 unitati, dar pentru 2010 nu se are in vedere o extindere a retelei. In prezent, ING are 35 de sucursale bancare pentru companii si 184 de unitati pentru persoane fizice.

O treime din provizioanele ING au rezultat din insolventa Flamingo


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
Misu Negritoiu, fostul sef al ASF, ajunge consultant in BIG4